Hidroterapija

Liječenje vodom je vrlo stara metoda liječenja. U hidroterapijskim procedurama koristimo pozitivan učinak djelovanja vode na tijelo koje je u nju uronjeno, uz pozitivan učinak zagrijane vode od 36 do 37 stupnjeva. Ovaj oblik terapije provodi se u kadama s toplom vodom. U našoj ordinaciji koristimo kadu s više mogućnosti.

  1. Podvodna tuš masaža koja koristi usmjereni mlaz vode pritiska između 2-4kg/cm2 ili multijet kada s pritiskom vode iz više mlaznica. Izuzetno je učinkovita kod masaža velikih grupa mišića i djeluje na dublja tkiva uz pozitivni učinak tople vode.
  2. Biserna kupka predstavljaju kupke s toplom vodom (36 do 37 stupnjeva) u kojoj se upuhavaju mjehurići zraka pod tlakom od 1-2 bara. Mjehurići zraka draže receptore u koži i djeluju kao mikromasaža i imaju izraženo sedativno i relaksirajuće djelovanje. Primjenjuje se kod spastične muskulature nakon cerebrovaskularnog inzulta kod psihičke napetosti i kao uvodna terapija prije vježbi za savladavanje kontraktura.
  3. Galvanska kupka omogućuje primjenu konstantne ili isprekidane istosmjerne struje na čitavo tijelo, osim glave, koje je uronjeno u vodu. Na kadi su pričvršćene elektrode, sa svake strane po tri elektrode i dvije za noge. Struja teče kroz vodu od jedne do druge elektrode. Kroz tijelo ulazi 1/3 strujnog toka. Jačina struje je 300-1500 mA. Galvanska struja ima vazodilatatorni, antiinflamatorni, anagetički učinak, povećava podražljivost i vidljivost u motoričkom živcu i mišiću. Primjenjuje se kod pareza i paraliza perifernih živaca, reumatskih bolesti, poremećene cirkulacije, dijabetične polineuropatije i posttraumatskih edema. Galvanska kupka se može kombinirati s podvodnom ili s bisernom kupkom kao Stangerijeva kupka.

hidromasaža

POKLON BON

Novost u našoj ponudi su poklon bonovi!  Za više informacija javite se u ordinaciju na telefon +385  (0)52 210 955.

OBAVIJEST

SVI DJELATNICI NAŠE ORDINACIJE / MEDICINSKO I NEMEDICINSKO OSOBLJE / IMAJU COVID POTVRDE.
Činimo sve kako bi naši bolesnici  bili sigurni.
Pridružite se i vi milijunima ljudi koji su cijepljeni i tako zaštite sebe, svoje najbliže i zajednicu.

NOVOST !

POSEBNE POGODNOSTI

  • Ako imate karton i pregled specijaliste fizijatra i trebate čekati dulje od 30 dana, kod nas možete odmah dobiti predloženu fizikalnu terapiju s optimalnim trajanjem svake od procedura prema našem cjeniku.
  • Ako ponovite fizikalnu terapiju u razdoblju unutar 6 mjeseci od zadnje fizikalne terapije ostvarujete popust od 30%.
  • Ako u jednom duljem vremenskom razdoblju dolazite na individualne vježbe s terapeutom ili dolazite na masažu svaki trinaesti tretman vam je besplatan.
  • Vaše račune možete plaćati svim vrstama kartica. Ako plaćate putem kartica PBZ i American Expressa možete plaćati do 6 rata bez kamata.

HRLP

U našoj ordinaciji je sjedište Hrvatske liga protiv reumatizma ogranak za  Istarsku županiju (HLPR). Udruga  je utemeljena  1998. godine i vodi je doktorica Vlasta Urban Tripović. Okuplja preko 3000 članove iz cijele Istarske županije. Svojim brojnim aktivnostima promovira bolje zdravlje i skrb  za reumatske bolesnike . Surađuje sa brojnim udrugama i institucijama što predstavlja  doprinos  naše  ordinacije široj zajednici. Sve aktivnosti u Ligi su volonterske, a za korisnik besplatne

Plan i program rada Skupštine HRLP za Istarsku županiju (pptx)

Skupština HRLP za Istarsku županiju, 2018. godine (pptx)

više...

KLUB REUMATIČARA

TESTIRAJTE SE!

OSIGURANJA

Osiguravateljske kuće koje pružaju usluge  izvanstandardnog zdravstvenog  osiguranja:

Croatia osiguranje logoGrawe osiguranje logoUniqa osiguranje logoTriglav osiguranje logoWiener osiguranje logo

Copyright 2012. - Ordinacija za fizikalnu medicinu, reumatologiju i rehabilitaciju Dr. Vlasta Urban Tripović