Hidroterapija

Liječenje vodom je vrlo stara metoda liječenja. U hidroterapijskim procedurama koristimo pozitivan učinak djelovanja vode na tijelo koje je u nju uronjeno, uz pozitivan učinak zagrijane vode od 36 do 37 stupnjeva. Ovaj oblik terapije provodi se u kadama s toplom vodom. U našoj ordinaciji koristimo kadu s više mogućnosti.

  1. Podvodna tuš masaža koja koristi usmjereni mlaz vode pritiska između 2-4kg/cm2 ili multijet kada s pritiskom vode iz više mlaznica. Izuzetno je učinkovita kod masaža velikih grupa mišića i djeluje na dublja tkiva uz pozitivni učinak tople vode.
  2. Biserna kupka predstavljaju kupke s toplom vodom (36 do 37 stupnjeva) u kojoj se upuhavaju mjehurići zraka pod tlakom od 1-2 bara. Mjehurići zraka draže receptore u koži i djeluju kao mikromasaža i imaju izraženo sedativno i relaksirajuće djelovanje. Primjenjuje se kod spastične muskulature nakon cerebrovaskularnog inzulta kod psihičke napetosti i kao uvodna terapija prije vježbi za savladavanje kontraktura.
  3. Galvanska kupka omogućuje primjenu konstantne ili isprekidane istosmjerne struje na čitavo tijelo, osim glave, koje je uronjeno u vodu. Na kadi su pričvršćene elektrode, sa svake strane po tri elektrode i dvije za noge. Struja teče kroz vodu od jedne do druge elektrode. Kroz tijelo ulazi 1/3 strujnog toka. Jačina struje je 300-1500 mA. Galvanska struja ima vazodilatatorni, antiinflamatorni, anagetički učinak, povećava podražljivost i vidljivost u motoričkom živcu i mišiću. Primjenjuje se kod pareza i paraliza perifernih živaca, reumatskih bolesti, poremećene cirkulacije, dijabetične polineuropatije i posttraumatskih edema. Galvanska kupka se može kombinirati s podvodnom ili s bisernom kupkom kao Stangerijeva kupka.

hidromasaža

NOVOST !

POSEBNE POGODNOSTI

  • Ako imate karton i pregled specijaliste fizijatra i trebate čekati dulje od 30 dana, kod nas možete odmah dobiti predloženu fizikalnu terapiju s optimalnim trajanjem svake od procedura prema našem cjeniku.
  • Ako ponovite fizikalnu terapiju u razdoblju unutar 6 mjeseci od zadnje fizikalne terapije ostvarujete popust od 30%.
  • Ako u jednom duljem vremenskom razdoblju dolazite na individualne vježbe s terapeutom ili dolazite na masažu svaki trinaesti tretman vam je besplatan.
  • Vaše račune možete plaćati svim vrstama kartica. Ako plaćate putem kartica PBZ i American Expressa možete plaćati do 6 rata bez kamata.

HRLP

U našoj ordinaciji je sjedište Hrvatske liga protiv reumatizma ogranak za  Istarsku županiju (HLPR). Udruga  je utemeljena  1998. godine i vodi je doktorica Vlasta Urban Tripović. Okuplja preko 3000 članove iz cijele Istarske županije. Svojim brojnim aktivnostima promovira bolje zdravlje i skrb  za reumatske bolesnike . Surađuje sa brojnim udrugama i institucijama što predstavlja  doprinos  naše  ordinacije široj zajednici. Sve aktivnosti u Ligi su volonterske, a za korisnik besplatne

Aktivnosti HRLP za 2013. godinu

Akcije Lige u 2012. godini

više...

KLUB REUMATIČARA

TESTIRAJTE SE!

Kako možemo sami  odrediti  intenzitet vježbanja ili  aktivnosti?

Provjerite da li imate visok, srednji ili mali rizik za osteoporozu!

Testirajte vaše mogućnosti

Testirajte se da li imate Parkinsonovu bolesti ili neki drugi ekstrepiramidalni poremećaj

Copyright 2012. - Ordinacija za fizikalnu medicinu, reumatologiju i rehabilitaciju Dr. Vlasta Urban Tripović