Savjeti liječnika

Pošaljite pitanje putem e-maila:
Vlasta.tripovic[a]gmail.com
(znak [a] zamijenite sa znakom @)

Informacije za turiste

turisti

Preuzmite dokument: tourist-info.pdf

Sport i rekreacija

Rehabilitacija sportašaPročitajte o učestalosti sportskih ozljeda i faktorima rizika za nastanak ozljeda u sportu i rekreaciji!

više...

Pridružite nam se u rekreativnom vježbanju!

Naš doprinos sportašima grada i Istre

Jelena VukovićU našoj ordinaciji su se rehabilitirali mnogi sportaši iz Istre i šire. Posebno smo ponosni što nesebično pomažemo u rehabilitaciji sportaša našega grada koji nisu u mogućnosti plaćati vrhunske programe rehabilitacije koji su im neophodni.

više...

Mjesec dana mjerenja mineralne gustoće kosti u Domu zdravlja u Labinu

Uspješno završena akcija mjerenje mineralne gustoće kosti u Domu zdravlja u Labinu. Akcija je trajala od 15. svibnja do 16. lipnja ove godine. Ukupno je pregledano 516 osoba.
Osteoporoza je pronađena u 184 osobe, osteopenija kao blaži stupanj osteoporze u 144 osobe a uredan nalaz je zabilježen u 165 osoba i ponovljni nalaz u 23 osobe.

 

S akcije u Labinu, slika 1

Nalaze možete dobiti kod izbranog liječnika obiteljske medicine .
Ovom prilikom se zahvaljujem sestri Mikeli i volonterkama iz Sindikata umirovljenika Labinu, liječnicima obiteljske meciine, ravnatelju Doma zdravlja Labin dr. Davoru Rimcu, te djelatnicima kola hitne pomoći koji su donosili nalaze iz Labina i ostavljali u Opću bolnicu Pula. Sve nalaze sam pogledala, napisala konačni prijedlog terapije i preporuku za mjere prevencije te uz edukacijski listić o vježbama i prehrani stavila u kovertu sa imenom i prezimenom te imenom liječnika obiteljske medicine. Tako napisane nalaze djelatnici kola hitne pomoći će vraćati u Labin.
Ovaj projekt je realiziran uz pomoć UO za zdravstvo i školstvo Istarske županije.

Ultrazvuk je dobro poznata dijagnostička metoda koja ima široku primjenu u medicini za analizu promjena mnogih organa, kako odraslih tako i djece, i nije štetna po zdravlje stoga se može često ponavljati. Na istim principima radi i ultrazvučni denzitometar kojim mjerimo kvalitetu koštanog tkiva na peti i utvrđujemo umanjenje čvrstoće koštanog tkiva.

Poznata je činjenica da od ove bolesti boluje svaka treća žena i svaki sedmi muškaraca stariji od 55 godina. Prema svjetskim dijagnostičkim kriterijima više od 30% smanjenja mineralne gustoće kosti u odnosu na mladu i zdravu populaciju , zovemo osteoporoza. U osoba u kojih se dokaže osteoporoza postoji veliki rizik za osteoporotične prijelome koji ostavljaju teške posljedice, a posebno su opasni prijelomi bedrene kosti i višekratni prijelomi kralježaka.

Faktori rizika su svakako godine života i ženski spol ali i loše životne navike kao što su pušenje , konzumacija alkohola, nedovoljna tjelesna aktivnost i neishranjenost. Postoji i čitav niz bolesti i lijekovi koji značajno povećavaju rizik za osteoporozu.
Ako smo vas makar malo zainteresirali ovim kratkim tekstom i potaknuli na razmišljanje o zdravlju vaših kosti, dođite i provjerite mineralnu gustoću, a nalaz s preporukama će vas čekati nakon 10 dana u ordinaciji vašeg liječnika opće medicine u Labinu.

Akcija Lige se provodi u okviru projekta Prevencija reumatskih bolesti a sudjeluju osim volontera Lige , djelatnici Ordinacije opće medicine u Labinu, Istarska županija, Sindikat umirovljenika ,Ordinacije za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju dr. Vlaste Urban Tripović iz Pule i mediji.

S akcije u Labinu, slika 2

NOVOST !

POSEBNE POGODNOSTI

  • Ako imate karton i pregled specijaliste fizijatra i trebate čekati dulje od 30 dana, kod nas možete odmah dobiti predloženu fizikalnu terapiju s optimalnim trajanjem svake od procedura prema našem cjeniku.
  • Ako ponovite fizikalnu terapiju u razdoblju unutar 6 mjeseci od zadnje fizikalne terapije ostvarujete popust od 30%.
  • Ako u jednom duljem vremenskom razdoblju dolazite na individualne vježbe s terapeutom ili dolazite na masažu svaki trinaesti tretman vam je besplatan.
  • Vaše račune možete plaćati svim vrstama kartica. Ako plaćate putem kartica PBZ i American Expressa možete plaćati do 6 rata bez kamata.

HRLP

U našoj ordinaciji je sjedište Hrvatske liga protiv reumatizma ogranak za  Istarsku županiju (HLPR). Udruga  je utemeljena  1998. godine i vodi je doktorica Vlasta Urban Tripović. Okuplja preko 3000 članove iz cijele Istarske županije. Svojim brojnim aktivnostima promovira bolje zdravlje i skrb  za reumatske bolesnike . Surađuje sa brojnim udrugama i institucijama što predstavlja  doprinos  naše  ordinacije široj zajednici. Sve aktivnosti u Ligi su volonterske, a za korisnik besplatne

Plan i program rada Skupštine HRLP za Istarsku županiju (pptx)

Skupština HRLP za Istarsku županiju, 2018. godine (pptx)

više...

KLUB REUMATIČARA

TESTIRAJTE SE!

OSIGURANJA

Osiguravateljske kuće koje pružaju usluge  izvanstandardnog zdravstvenog  osiguranja:

Croatia osiguranje logoGrawe osiguranje logoUniqa osiguranje logoTriglav osiguranje logoWiener osiguranje logo

Copyright 2012. - Ordinacija za fizikalnu medicinu, reumatologiju i rehabilitaciju Dr. Vlasta Urban Tripović