Savjeti liječnika

Pošaljite pitanje putem e-maila:
Vlasta.tripovic[a]gmail.com
(znak [a] zamijenite sa znakom @)

Informacije za turiste

turisti

Preuzmite dokument: tourist-info.pdf

Sport i rekreacija

Rehabilitacija sportašaPročitajte o učestalosti sportskih ozljeda i faktorima rizika za nastanak ozljeda u sportu i rekreaciji!

više...

Pridružite nam se u rekreativnom vježbanju!

Naš doprinos sportašima grada i Istre

Jelena VukovićU našoj ordinaciji su se rehabilitirali mnogi sportaši iz Istre i šire. Posebno smo ponosni što nesebično pomažemo u rehabilitaciji sportaša našega grada koji nisu u mogućnosti plaćati vrhunske programe rehabilitacije koji su im neophodni.

više...

Naše fizioterapeutkinje završile prvi stupanj tečaja Cross-friction i funkcionalne masaže u Lovranu

Cross-friction-edukacija-1

Fizioterapeutkinje Ivana Pušar i Margo Miletić završile su prvi stupanj tečaja Cross-friction i funkcionalne masaže za tretiranje križobolje 25. studenoga na Medicinskoj Wellness Akademiji Učilišta Lovran.

Uzroci nastanka kronične križobolje mogu biti mehanički, ne mehanički (neurološki, sustavni poremećaji, metabolički, koštani problemi, ginekološki problemi.) i psihosocijalni. Postoje brojni dokazi o povezanosti križobolje s depresijom, ali i socijalnim, psihološkim i kulturološkim utjecajima. Križobolja je jedan od načina borbe/zaštite organizma protiv stresa. Obzirom da ne postoji specifični program za tretiranje križobolje, sve se više koriste nespecifični programi kao što su cross-friction masaža i funkcionalna masaža.

Frikcijskom masažom uklanjamo bol, ubrzavamo proces cijeljenja i otplavljivanje upale. Također suzbijamo stvaranje priraslica i pomažemo u uklanjanju starih. Princip funkcionalne masaže nastoji povezati ručnu masažu s mobilizacijskim tehnikama.

Naša ordinacija osim specifičnih metoda  liječenja  križobolje uzrokovane  diskus hernijama, upalnim reumatskim promjenama  kao što su spondilitisi,  prijelomima  uzrokovanim  osteoporozom  ili  traumom, stanjima nakon operacije tumora,  nastoji pomoći i kod križobolja nespecifičnog uzroka  specifičnim  neagresivnim metodama masaža i mobilizacija.

Cross-friction-edukacija-2

 

POKLON BON

Novost u našoj ponudi su poklon bonovi!  Za više informacija javite se u ordinaciju na telefon +385  (0)52 210 955.

OBAVIJEST

SVI DJELATNICI NAŠE ORDINACIJE / MEDICINSKO I NEMEDICINSKO OSOBLJE / IMAJU COVID POTVRDE.
Činimo sve kako bi naši bolesnici  bili sigurni.
Pridružite se i vi milijunima ljudi koji su cijepljeni i tako zaštite sebe, svoje najbliže i zajednicu.

NOVOST !

POSEBNE POGODNOSTI

  • Ako imate karton i pregled specijaliste fizijatra i trebate čekati dulje od 30 dana, kod nas možete odmah dobiti predloženu fizikalnu terapiju s optimalnim trajanjem svake od procedura prema našem cjeniku.
  • Ako ponovite fizikalnu terapiju u razdoblju unutar 6 mjeseci od zadnje fizikalne terapije ostvarujete popust od 30%.
  • Ako u jednom duljem vremenskom razdoblju dolazite na individualne vježbe s terapeutom ili dolazite na masažu svaki trinaesti tretman vam je besplatan.
  • Vaše račune možete plaćati svim vrstama kartica. Ako plaćate putem kartica PBZ i American Expressa možete plaćati do 6 rata bez kamata.

HRLP

U našoj ordinaciji je sjedište Hrvatske liga protiv reumatizma ogranak za  Istarsku županiju (HLPR). Udruga  je utemeljena  1998. godine i vodi je doktorica Vlasta Urban Tripović. Okuplja preko 3000 članove iz cijele Istarske županije. Svojim brojnim aktivnostima promovira bolje zdravlje i skrb  za reumatske bolesnike . Surađuje sa brojnim udrugama i institucijama što predstavlja  doprinos  naše  ordinacije široj zajednici. Sve aktivnosti u Ligi su volonterske, a za korisnik besplatne

Plan i program rada Skupštine HRLP za Istarsku županiju (pptx)

Skupština HRLP za Istarsku županiju, 2018. godine (pptx)

više...

KLUB REUMATIČARA

TESTIRAJTE SE!

OSIGURANJA

Osiguravateljske kuće koje pružaju usluge  izvanstandardnog zdravstvenog  osiguranja:

Croatia osiguranje logoGrawe osiguranje logoUniqa osiguranje logoTriglav osiguranje logoWiener osiguranje logo

Copyright 2012. - Ordinacija za fizikalnu medicinu, reumatologiju i rehabilitaciju Dr. Vlasta Urban Tripović