Savjeti liječnika

Pošaljite pitanje putem e-maila:
Vlasta.tripovic[a]gmail.com
(znak [a] zamijenite sa znakom @)

Informacije za turiste

turisti

Preuzmite dokument: tourist-info.pdf

Sport i rekreacija

Rehabilitacija sportašaPročitajte o učestalosti sportskih ozljeda i faktorima rizika za nastanak ozljeda u sportu i rekreaciji!

više...

Pridružite nam se u rekreativnom vježbanju!

Naš doprinos sportašima grada i Istre

Jelena VukovićU našoj ordinaciji su se rehabilitirali mnogi sportaši iz Istre i šire. Posebno smo ponosni što nesebično pomažemo u rehabilitaciji sportaša našega grada koji nisu u mogućnosti plaćati vrhunske programe rehabilitacije koji su im neophodni.

više...

4. Svjetski kongres proprioceptivne neuromišićne facilitacije

Od 11.-15.rujna organiziran je on line 4. Svjetski kongres proprioceptivne  neuromišićne facilitacije IPNF (Proprioceptive Neuromuscular Facilitation).

Svjetski kongres IPNF 2


To je specifična metoda kineziterapije  koja poboljšava živčano- mišićne mehanizme  stimulacijom proprioceptora. Ima široku primjenu  u rehabilitaciji  trauma, nkon ortopedskih zahvata ali i nuerorehabilitacji nakon moždanog insulta u  bolesnika koji boluju od Multiple skleroze ili Parkinsonove bolesti. Naša ordinacija ima  licenciranog PNF terapeuta,  Petru Benčić Matahlija.

licencirani PNF terapeut Petra Benčić Matahlija

Kao top tema ovog kongresa može se izdvojiti  nova primjena PNF tehnika u liječenju skolioza kod djece i odraslih. Moć PNF-a s Agnieskom Stepien IPNFA® - naprednom instruktoricom i Katarzynom Fountoukidis IPNFA® - instruktoricom. Skolioza, posebno idiopatska skolioza, predstavlja jedinstven izazov. Od različitih dobi pacijenata do različitih tipova, ozbiljnosti i komorbiditeta, pronalaženje učinkovitih tretmana može biti složena zagonetka  za koju  postoji izvanredan alat koji savršeno odgovara prirodi skolioze. PNF koncept, terapeutsko čudo koje uključuje pokrete u tri ravnine – baš kao i svakodnevni život. Ovaj koncept je nada  i napredak  u liječenju skolioza  u djece i odraslih.  Koncept PNF-a omogućuje nam  sagledati  liječenje skolioze iz različitih perspektiva.

Svjetski kongres IPNF 3

Vrlo instruktivno je bilo i predavanje  naprednog PNF instruktora  Jose Vicente Martinis kako  korištenjem PNF tehnika  nakon  rekonstrukcije prednjih križnih ligamenata možemo brzo vratiti   bolesnika u sportske aktivnosti. Posebno se radujemo  otvaranju mogućnosti uzajamne suradnje svjetskih stručnjaka iz ove oblasti  u  primjeni PNF tehnika vježbanja i u naših bolesnika.

Svjetski kongres IPNF 1

POKLON BON

Novost u našoj ponudi su poklon bonovi!  Za više informacija javite se u ordinaciju na telefon +385  (0)52 210 955.

OBAVIJEST

SVI DJELATNICI NAŠE ORDINACIJE / MEDICINSKO I NEMEDICINSKO OSOBLJE / IMAJU COVID POTVRDE.
Činimo sve kako bi naši bolesnici  bili sigurni.
Pridružite se i vi milijunima ljudi koji su cijepljeni i tako zaštite sebe, svoje najbliže i zajednicu.

NOVOST !

POSEBNE POGODNOSTI

  • Ako imate karton i pregled specijaliste fizijatra i trebate čekati dulje od 30 dana, kod nas možete odmah dobiti predloženu fizikalnu terapiju s optimalnim trajanjem svake od procedura prema našem cjeniku.
  • Ako ponovite fizikalnu terapiju u razdoblju unutar 6 mjeseci od zadnje fizikalne terapije ostvarujete popust od 30%.
  • Ako u jednom duljem vremenskom razdoblju dolazite na individualne vježbe s terapeutom ili dolazite na masažu svaki trinaesti tretman vam je besplatan.
  • Vaše račune možete plaćati svim vrstama kartica. Ako plaćate putem kartica PBZ i American Expressa možete plaćati do 6 rata bez kamata.

HRLP

U našoj ordinaciji je sjedište Hrvatske liga protiv reumatizma ogranak za  Istarsku županiju (HLPR). Udruga  je utemeljena  1998. godine i vodi je doktorica Vlasta Urban Tripović. Okuplja preko 3000 članove iz cijele Istarske županije. Svojim brojnim aktivnostima promovira bolje zdravlje i skrb  za reumatske bolesnike . Surađuje sa brojnim udrugama i institucijama što predstavlja  doprinos  naše  ordinacije široj zajednici. Sve aktivnosti u Ligi su volonterske, a za korisnik besplatne

Plan i program rada Skupštine HRLP za Istarsku županiju (pptx)

Skupština HRLP za Istarsku županiju, 2018. godine (pptx)

više...

KLUB REUMATIČARA

TESTIRAJTE SE!

OSIGURANJA

Osiguravateljske kuće koje pružaju usluge  izvanstandardnog zdravstvenog  osiguranja:

Croatia osiguranje logoGrawe osiguranje logoUniqa osiguranje logoTriglav osiguranje logoWiener osiguranje logo

Copyright 2012. - Ordinacija za fizikalnu medicinu, reumatologiju i rehabilitaciju Dr. Vlasta Urban Tripović