11. travnja

Obilježavanje Svjetskog dana Parkinsonove bolesti

Od 1977. godine se obilježava Svjetski dan Parkinsonove bolesti, 11. ožujka, na dan rođenja liječnika Jamesa Parkinsona koji je prvi opisao bolest te je po njemu i nazvana.

Više od 30 organizacija i udruga diljem svijeta se toga dana ujedinjuju u aktivnostima s ciljem podizanja svijesti o bolesti i poticanja inicijativa za dalja istraživanja uzroka i liječenja ove bolesti.
Događaj je sponzoriran od Svjetske zdravstvene organizacija, ali i od mnogih poznatih ličnosti u povijesti i sadašnjosti kao što su bili papa Ivan Pavo II, Muhammad Ali i drugi.

Ove godine se organizira šira akcija pod nazivom Dan kretanja uz poticanje niza aktivnosti usmjerenih na promjenu shvaćanja i brige za ove bolesnike, čija bolest, pogađa i njihove obitelji, prijatelje i širu zajednicu.
Pokret je u ovoj akciji uzet kao simbol nade i progresa jer pokret ima ključnu ulogu u održavanju mobilnosti i kvalitete življenja bolesnika sa Parkinsonovom bolesti.

I naša ordinacija se na isti, simboličan način, pridružila ovim aktivnostima. U četvrtak, 11. ožujka ujutro organizirane su besplatne vježbe za edukciju bolesnika sa Parkinsonovom bolesti i sličnim stanjima , kao što su krutost mišića, drhtanje i otežano kretanje. Vježbe su pokazivale naše djelatnice više fizioterapeutkinje Petra Benčić Matahlija i Mirsada Mujakić

Vježbe s trakomVježbe s loptom

Svi sudionici su dobili i edukacijske listiće sa vježbama za kod kuće.
Program vježbi se nastavlja svakog utorka i četvrtka od 10 do 10.45 sati.

NOVOST !

POSEBNE POGODNOSTI

  • Ako imate karton i pregled specijaliste fizijatra i trebate čekati dulje od 30 dana, kod nas možete odmah dobiti predloženu fizikalnu terapiju s optimalnim trajanjem svake od procedura prema našem cjeniku.
  • Ako ponovite fizikalnu terapiju u razdoblju unutar 6 mjeseci od zadnje fizikalne terapije ostvarujete popust od 30%.
  • Ako u jednom duljem vremenskom razdoblju dolazite na individualne vježbe s terapeutom ili dolazite na masažu svaki trinaesti tretman vam je besplatan.
  • Vaše račune možete plaćati svim vrstama kartica. Ako plaćate putem kartica PBZ i American Expressa možete plaćati do 6 rata bez kamata.

HRLP

U našoj ordinaciji je sjedište Hrvatske liga protiv reumatizma ogranak za  Istarsku županiju (HLPR). Udruga  je utemeljena  1998. godine i vodi je doktorica Vlasta Urban Tripović. Okuplja preko 3000 članove iz cijele Istarske županije. Svojim brojnim aktivnostima promovira bolje zdravlje i skrb  za reumatske bolesnike . Surađuje sa brojnim udrugama i institucijama što predstavlja  doprinos  naše  ordinacije široj zajednici. Sve aktivnosti u Ligi su volonterske, a za korisnik besplatne

Plan i program rada Skupštine HRLP za Istarsku županiju (pptx)

Skupština HRLP za Istarsku županiju, 2018. godine (pptx)

više...

KLUB REUMATIČARA

TESTIRAJTE SE!

OSIGURANJA

Osiguravateljske kuće koje pružaju usluge  izvanstandardnog zdravstvenog  osiguranja:

Croatia osiguranje logoGrawe osiguranje logoUniqa osiguranje logoTriglav osiguranje logoWiener osiguranje logo

Copyright 2012. - Ordinacija za fizikalnu medicinu, reumatologiju i rehabilitaciju Dr. Vlasta Urban Tripović