17. travnja

Sudjelovanje u emisiji Ura od zdravlja TV Istre

Emisija Ura od zdravlja je specijalizirana za teme iz oblasti zdravlja sa područja Istarske županije ali se gleda i šire.
U prvom dijelu emisije govorili smo o poremećajima pokreta u smislu otežanog održavanja ravnoteže i propriocepcije, posebno u starijih osoba.

Ukazali smo na uzroke koji su češći u starijoj dobi i na mogućnost poboljšanja ako bolesnici vježbaju.
Prikazali smo manji video zapis koji se sastojao iz dijela testiranja gdje su gledatelji mogli i samo provjeriti održavanje ravnoteže tijela u prostoru vrlo jednim jednostavnim testom.

Demonstraciju i vođenje vježbi su izvodile naše djelatnice, viši fizioterapeuti, Helena Kostešić i Marina Briški.
Zatim smo pokazali jedan dio programa vježbi za poboljšanje ravnoteže tijela u prostoru i propriocepcije. Vježbe organiziramo dvaput tjedno po 45minuta, deset puta, a koštaju 200,00 kuna. U drugom dijelu emisije govorili smo o specifičnom poremećaju pokreta, o Parkinosnovoj bolesti ili o simtomatskom parkinsonizmu.

Nakon kraćeg uvoda prezentirali smo drugi dio vježbi za Parkinsonovu bolest i slična stanja. Na kraju prezentacije pokazali i smo i kratko testiranje koji svi bolesnici mogu koristiti prije i nakon vježbi. Demostraciju i vođenje vježbi izvodile su naše djelatnice, više fizioterapeutkinje, Petra Benčić Matahlija i Mirsada Mujakić
Video zapise je snimao gospodin Edi Benčić.

Na kraju emisije uključili su se i gledatelji sa pitanjima iz Osijeka, Karlovca, Rijeke, Pazina prema čemu sudimo da je emisija bila vrlo interesantna.

NOVOST !

POSEBNE POGODNOSTI

  • Ako imate karton i pregled specijaliste fizijatra i trebate čekati dulje od 30 dana, kod nas možete odmah dobiti predloženu fizikalnu terapiju s optimalnim trajanjem svake od procedura prema našem cjeniku.
  • Ako ponovite fizikalnu terapiju u razdoblju unutar 6 mjeseci od zadnje fizikalne terapije ostvarujete popust od 30%.
  • Ako u jednom duljem vremenskom razdoblju dolazite na individualne vježbe s terapeutom ili dolazite na masažu svaki trinaesti tretman vam je besplatan.
  • Vaše račune možete plaćati svim vrstama kartica. Ako plaćate putem kartica PBZ i American Expressa možete plaćati do 6 rata bez kamata.

HRLP

U našoj ordinaciji je sjedište Hrvatske liga protiv reumatizma ogranak za  Istarsku županiju (HLPR). Udruga  je utemeljena  1998. godine i vodi je doktorica Vlasta Urban Tripović. Okuplja preko 3000 članove iz cijele Istarske županije. Svojim brojnim aktivnostima promovira bolje zdravlje i skrb  za reumatske bolesnike . Surađuje sa brojnim udrugama i institucijama što predstavlja  doprinos  naše  ordinacije široj zajednici. Sve aktivnosti u Ligi su volonterske, a za korisnik besplatne

Plan i program rada Skupštine HRLP za Istarsku županiju (pptx)

Skupština HRLP za Istarsku županiju, 2018. godine (pptx)

više...

KLUB REUMATIČARA

TESTIRAJTE SE!

OSIGURANJA

Osiguravateljske kuće koje pružaju usluge  izvanstandardnog zdravstvenog  osiguranja:

Croatia osiguranje logoGrawe osiguranje logoUniqa osiguranje logoTriglav osiguranje logoWiener osiguranje logo

Copyright 2012. - Ordinacija za fizikalnu medicinu, reumatologiju i rehabilitaciju Dr. Vlasta Urban Tripović