HRLP

U našoj ordinaciji je sjedište Hrvatske liga protiv reumatizma ogranak za  Istarsku županiju( HLPR). Udruga  je utemeljena  1998. godine i vodi je doktorica Vlasta Urban Tripović. Okuplja preko 3000 članove iz cijele Istarske županije. Svojim brojnim aktivnostima promovira bolje zdravlje i skrb  za reumatske bolesnike . Surađuje sa brojnim udrugama i institucijama što predstavlja  doprinos  naše  ordinacije široj zajednici. Sve aktivnosti u Ligi su volonterske, a za korisnik besplatne

Plan i program rada Skupštine HRLP za Istarsku županiju (pptx)

Skupština HRLP za Istarsku županiju, 2018. godine (pptx)

Aktivnosti HRLP za 2013. godinu

Akcije Lige u 2012. godini

O NAMA

HRVATSKA LIGA PROTIV REUMATIZMA OGRANAK ZA ISTARSKU ŽUPANIJE (HLPRIŽ) je neprofitna udruga građana koja ima edukativno-socijalni i znanstveni karakter, okuplja bolesnike i članove njihovih obitelji, zdravstvene djelatnike i znanstvenike koji rade u području reumatologije. Osnovna zadaća naše lige je educirati bolesnike o njihovoj bolesti, dati savjete u svezi prevencije i mogućnosti liječenja i rehabilitacije, pravno-socijalnoj pomoći, nabavi pomagala i lijekova.  Rad našeg ogranka  je utemeljen  na voloterskom radu.

Naš ogranak je utemeljen 21. 10 1998. godine.

Sjedište Lige je u Privatnoj ordinaciji za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju dr Vlaste Urban Tripović, Heinigerova 2, 52100 Pula
Tel .: 052 210 955

Organizacija ogranka Lige
Vlasta Urban Tripović, predsjednica
Škandul Sonja, tajnica
Adelma Zule, rizničarka

Hrvatska Liga protiv reumatizmaIstarske županije  je ogranak k Hrvatske lige protiv reumatizma sa sjedištem u Zagrebu,Vinogradska 29, tel. 01 378 72 48; www.reuma hr.

Predsjednik  je prof. dr. Simeon Grazio,dr. med.

ČLANSTVO

Članom Lige se postaje nakon ispunjenja PRISTUPNICE, koja se šalje na adresu Lige Članarina je 50,00 godišnje.. Članovi Lige mogu proizvoljno uplatiti i veći iznos. Novac prikupljen od članarine koristi se za dobrobit svih članova.

NAŠ OGRANAK JE NAJBROJNIJI OGRANAK U REPUBLICI HRVATSKOJ

12/2004. BROJ ČLANOVA 770

04/2005. BROJ ČLANOVA 1003

04/2005. BROJ ČLANOVA 1399

12/2006. BROJ ČLANOVA 1964

BROJ ČLANOVA LIGE listopad 2011. godine: 3048

AKCIJE I PROJEKTI 2012

Prvi program: Prevencija, rano otkrivanje i liječenje osteoporoze

Liga protiv reumatizma redovito organizira, na nekoliko lokacija u Istri, besplatne preglede ultrazvučnim denzitometrom s ciljem otkrivanja osteoporoze kod svih dobnih skupina, pruža uslugu specijalističkog pregleda liječnika i savjetovališta za one kod kojih se osteoporoza otkrije. Organiziramo i predavanja, edukaciju o vježbama i primjerenoj prehrani te obilježavamo Svjetski dan osteoporze 21.10. cjelodnevnom akcijom mjerenja mineralne gustoće kosti u Puli.

Cilj ove aktivnosti je povećati dostupnost aparata za otkrivanje osteoporoze te brzo i efikasno savjetovati liječenje i tako smanjiti broj osteoporotičnih prijeloma i invalidnost. Korisnici su uglavnom osobe starije od 50 godina.

Aktivnost provodimo jer zdravstvene službe u Istarskoj županiji nemaju aparat za dijagnosticiranje osteoporze. Činjenica je da od ove bolesti boluje svaka treća žena i svaki peti muškarac stariji od 50 godina.

Drugi program: Za bolji život reumatičara

Svake godine nastojimo senzibilizirati reumatičare i širu javnost o jednoj određenoj temi, tako smo dosad obradili područja: Artroza kukova i koljena, Giht, Uvođenje bioloških lijekova u liječenje upalnih reumatskih bolesti i Diskus hernije kralježnice. U okviru određene teme organiziramo predavanja, tiskanje priručnika, okrugli stol, edukaciju kroz medije kao što su dnevni tisak, radio i TV, ali i preko naše web stranice. Časopis Reuma tiskamo dvaput godišnje i šaljemo svim članovima Lige protiv reumatizma, kojih u Istri ima 3200.

Cilj nam je pomoći reumatskim bolesnicima da se educiraju o samoj bolesti, novim smjernicama u liječenju i rehabilitaciji, samopomoći i poboljšanju kvalitete življenja. Korisnici su osobe svih životnih dobi.

Projekti su odobreni od Upravnog odjela za zdravstvo i školstvo Istarske županije te gradova  Pule i Poreča. Glavni partner  je  naša privatna ordinacija  za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju gdje se nalazi sjedište lige. Sve naše aktivnosti su volonterske.

POKLON BON

Novost u našoj ponudi su poklon bonovi!  Za više informacija javite se u ordinaciju na telefon +385  (0)52 210 955.

OBAVIJEST

SVI DJELATNICI NAŠE ORDINACIJE / MEDICINSKO I NEMEDICINSKO OSOBLJE / IMAJU COVID POTVRDE.
Činimo sve kako bi naši bolesnici  bili sigurni.
Pridružite se i vi milijunima ljudi koji su cijepljeni i tako zaštite sebe, svoje najbliže i zajednicu.

NOVOST !

POSEBNE POGODNOSTI

  • Ako imate karton i pregled specijaliste fizijatra i trebate čekati dulje od 30 dana, kod nas možete odmah dobiti predloženu fizikalnu terapiju s optimalnim trajanjem svake od procedura prema našem cjeniku.
  • Ako ponovite fizikalnu terapiju u razdoblju unutar 6 mjeseci od zadnje fizikalne terapije ostvarujete popust od 30%.
  • Ako u jednom duljem vremenskom razdoblju dolazite na individualne vježbe s terapeutom ili dolazite na masažu svaki trinaesti tretman vam je besplatan.
  • Vaše račune možete plaćati svim vrstama kartica. Ako plaćate putem kartica PBZ i American Expressa možete plaćati do 6 rata bez kamata.

HRLP

U našoj ordinaciji je sjedište Hrvatske liga protiv reumatizma ogranak za  Istarsku županiju (HLPR). Udruga  je utemeljena  1998. godine i vodi je doktorica Vlasta Urban Tripović. Okuplja preko 3000 članove iz cijele Istarske županije. Svojim brojnim aktivnostima promovira bolje zdravlje i skrb  za reumatske bolesnike . Surađuje sa brojnim udrugama i institucijama što predstavlja  doprinos  naše  ordinacije široj zajednici. Sve aktivnosti u Ligi su volonterske, a za korisnik besplatne

Plan i program rada Skupštine HRLP za Istarsku županiju (pptx)

Skupština HRLP za Istarsku županiju, 2018. godine (pptx)

više...

KLUB REUMATIČARA

TESTIRAJTE SE!

OSIGURANJA

Osiguravateljske kuće koje pružaju usluge  izvanstandardnog zdravstvenog  osiguranja:

Croatia osiguranje logoGrawe osiguranje logoUniqa osiguranje logoTriglav osiguranje logoWiener osiguranje logo

Copyright 2012. - Ordinacija za fizikalnu medicinu, reumatologiju i rehabilitaciju Dr. Vlasta Urban Tripović